MASSAGETERAPI

MASSAGETERAPI

Ordet terapi betyder ”behandling av sjukdom eller skada” och används inom sjukvården för både kroppsliga och psykiska problem. Massageterapi betyder då ”behandling av sjukdom eller skada med hjälp av massage”. Här kommer skillnaden mellan massageterapi och massage tydligt in. En massageterapeut jobbar med ”behandling av sjukdom eller skada” det gör inte massören med en helgkurs i bagaget.

Behandling av rörelseapparatens skador och sjukdomar kräver att man är väl insatt i alla de olika akuta och förvärvade skador som kan uppstå samt rörelseapparatens sjukdomar naturligtvis. Det betyder att, för att kunna behandla måste man vara kunnig i att undersöka så att man vet vad som ska behandlas och hur massagen ska läggas upp. Man måste också via samtal och undersökning försöka förstå om det är massage som är den rätta behandlingsformen eller om ska man skicka klienten direkt till doktorn eller en legitimerad terapeut, en sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor.

Om skadan är behandlingsbar med massageterapi, är det då en ”hands on” behandling som massage som är bäst lämpad eller vore det bättre att rekommendera belastande träning för stabilitet, balans och koordination eller konditionsträning?

Allt detta ska en massageterapeut kunna ta ställning till vilket gör att det krävs en ganska så omfattande utbildning vilket inte avslappningsmassören som jobbar med klassisk massage behöver!
Friskvårdsmassage är ett mellanting mellan massage och massageterapi. Friskvårdsmassage, som namnet anger, utförs på friska människor, utan skada eller sjukdom i rörelseapparaten. De är i stället till för att förhindra skada. Töjning och träning av stabilitet och balans bör också ingå samt ”basic” idrottsmedicin. Kurserna är därför lite längre och mer omfattande än en kurs i klassisk massage.

TILL VÅRA MASSAGETERAPI BEHANDLINGAR
KAN DU ALLTID GÖRA FÖLJANDE TILLVAL:

Massageterapi 30 min
Massageterapi 45min
Massageterapi 60min
Massageterapi 90min

VÅRA PERSONAL

Mitt namn Mari. Arbetat som massageterapeut i antal år med god erfarenhet. Utbildad massageterapeut med komplettering av kroppens anatomi. Mitt mål med utförd massagebehandlingar är att klienten ska må så bra som möjligt under massagebehandling och strax efter då massagebehandling är en färskvara.

Mitt namn är Mithqal. Jag är certifierad medicinsk terapeut. Jag har arbetat som massageterapeut i ett antal år med god erfarenhet i Sverige och utomlands. Jag arbetade under ett antal år med olika kroppsmuskelproblem. . Jag har en fysioterapeutisk bakgrund, vilket berikar mina kunskaper om kroppens anatomi och olika typer av problem. Mitt budskap är att ge klienten de bästa massagebehandlingarna för att känna sig bekväm och avslappnad under massagen och direkt efter. ”Lyckan kommer efter en riktigt bra massage.”

Mitt namn Said . Jag har diplomater Svensk kalsik massage och jag erfarenhet på Coop massage för många år och jag har diplom Laserhårtbortning Jag är en väldigt ambitiös person som har många intressen som hjälper människor ,Vi är ett litet företag och vi vill att du ska vara nöjd med ditt bemötande Du kan bara utvärdera efter erfarenhet mer information kontakta Oss .

Mitt namn är Sara och jag är undersköterska och arbetat inom vården och omsorg i sex år. Jag är certifierad laser för hårborttagning och kommer jag jobba hos Sowa relax center. Som person är jag positiv, öppen och respektera alla människor och tycker om att umgås med människor. Jag ser fram emot att träffa er hos oss i klininc så stor välkomna på er alla.

SOWA RELAX CENTER

Kungsgatan 25, 434 31 Kungsbacka
031-16 65 95
info@sowarelaxcenter.se