HIJAMA

VAD ÄR HIJAMA?

Hijama , som kommer från ordet hajm , den arabiska termen för sugande, är en traditionell medicinsk behandling som använder applicering av koppar på huden via att det uppstår vakuum. Behandlingen är också allmänt känd som koppning. Det vakuum som bildas av kopparna på huden fungerar för att flytta blodet till specifika punkter och cirkulerar blodet i kroppen för att förbättra hälsan.

Det finns tre vanliga typer av hijama: torr koppning, torrmassagekuppning och våtkoppning. De torra procedurerna kan utföras antingen av en professionell eller hemma. Eftersom den våta versionen innebär att man drar blod, utförs den vanligtvis endast av proffs, denna kallas även Hijama.

Under den torra koppningen-versionen av hijama fästs koppar på huden för att dra blodet till specifika områden. Torrmassagekoppning är nästan densamma, men huden gnides först med olivolja så att kopparna kan glida över huden när deras läge ändras. Våt koppning (hijama) är processen med att använda kopparna för att ta bort små mängder av vad som kan beskrivas som orent blod från kroppen via ett litet, skrapande snitt. Förutom snittet är det likt processen som vid torrkoppning.

Traditionell hijama utfördes av instrument tillverkade av horn. Nu görs den mest moderna koppningen med koppar av glas, plast eller metall. Uppsugningen uppnåddes ursprungligen genom att bränna en liten mängd material i koppen efter att den hade placerats på huden, så att syre avlägsnades och vakuum bildades och drog upp huden. Det finns nu maskiner som tjänar samma syfte utan eld, men många utövare tror fortfarande att brandmetoden är den bästa, men ger samma effekt. För den våta metoden fästs koppen på huden, tas bort så att snitten kan göras och sedan fästas igen.

Några av de sjukdomar som hijama behandlar inkluderar allmän värk och smärta, särskilt ryggproblem och migrän. Det har också använts för total avgiftning (detox). Det har också förekommit påståenden om att praxis kan användas för att öka fertiliteten genom att uppmuntra ägglossning. Smärtor som är på grund av ett överskott i muskeln, som orent blod eller gifter/toxiner är det vanligaste.

TILL VÅRA HIJAMA BEHANDLINGAR
KAN DU ALLTID GÖRA FÖLJANDE TILLVAL:

Coop massage 20 min
Coop massage 40 min
Coop massage 50 min
Coop massage Helakropp 60 min
Coop massage Helakropp 70 min
Coop massage Helakropp 80 min
Mix Behandling Coop och klassisk massage 40 min
Mix Behandling Coop och klassisk massage 30 min
Mix Behandling Coop och klassisk massage 50 min

HUR OFTA SKA MAN GÖRA HIJAMA?

Vi rekommenderar kunder att rengöra sin kropp var fjärde till sjätte vecka. Surt giftigt avfall ackumuleras i våra kroppar som gör att vi känner oss trötta, tröga och trötta.

VAD HÄNDER I KROPPEN VID KOPPNING?

Undertrycket i koppan drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har koppan stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv.
För nybörjare föreslår vi 3-5 min 2-3 gånger per vecka. Detta kan sedan ökas allteftersom behov och desto mer van din kropp blir. Koppning kan göras lokalt för vissa punkter eller utföras som dynamisk massage på större områden.
För nybörjare föreslår vi 3-5 min 2-3 gånger per vecka. Detta kan sedan ökas allteftersom behov och desto mer van din kropp blir. Koppning kan göras lokalt för vissa punkter eller utföras som dynamisk massage på större områden.
Koppa inte om du är cancerpatient under behandling, har reumatism, är gravid, har hög feber, använder blodförtunnande medel eller om du är strokepatient. Koppning bör användas med försiktighet av barn och äldre och kontakta alltid din läkare om du är osäker.

MER OM HIJAMA:

Massage ökar musklernas syreupptagningsförmåga och gör dem mer elastiska och smidiga, men även nervsystemet får sig en positiv skjuts och förbättrar kroppstemperaturen, vätskebalansen och blodcirkulationen. Därtill ökar koncentrationsförmågan och mage samt tarm fungerar bättre.

Bindvävsmassage påverkar kroppens nervbanor och sänker spänningsgraden i hela kroppen. Det är en djupgående, kraftfull behandling, som inte gör ont men har långvarig effekt. Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd.

SOWA RELAX CENTER

Kungsgatan 25, 434 31 Kungsbacka
031-16 65 95
info@sowarelaxcenter.se